OTSE Arvamusfestivalilt: kuidas valeinfo mõjutas tegelikult Eesti valimisi

Copy

Vaata otseülekannet reedel kell 16 algavalt Arvamusfestivali arutelult, kus üle platsi eksperdid räägivad desinformatsiooni ehk valeinfo levikust Eestis.

Kui Eesti juhtivad eksperdid peaksid alustama Eestis valeinfo kampaaniat, siis kuidas nad seda teeksid? Kes ja kuidas mõjutas tegelikult kevadisi riigikogu valimisi? Millist kätt mängis selles Venemaa?

Nendel teemadel arutlevad Postimehe vestlusringis Dmitri Teperik Rahvusvahelisest Kaitseuuringute Keskusest, lugejakiri.ee väljaandja ning meemikultuuri entusiast Mart Siilivask ja Riigikogu liige, EKRE kommunikatsioonistrateegia ideoloog Urmas Espenberg.

«Inimesed loevad meediat pinnapealselt, selles pole kahtlustki. Tundub, et paljude jaoks pole mingit vahet, kas Facebookis jagatatakse Delfi või Lugejakiri.ee aritkleid,» ütleb satiiriuudiste saiti Lugejakiri pidav Mart Siilivask. Vestlusringis avab Siilivask, kui lihtsameelsed ja kriitikavabad me kipume internetist leitava osas olema. 

Kaitseuuringute Keskuse tegevjuht ning desinfo ekspert Dmitri Teperik räägib, milliseid mõjutegureid kasutati kevadistel riigikogu valimistel tegelikult. Ning EKRE üks juhtivpoliitikuid, erakonna kommunikatsioonistrateegia mastermind Urmas Espenberg selgitab, millise filosoofia alusel tegutseb see erakond ning tihti kritiseeritud portaal Uued Uudised.

Arutelu juhib Postimehe uuriva toimetuse juht Holger Roonemaa.

Tänavu 9. ja 10. augustil Paides toimuv järjelt seitsmes Arvamusfestival toob kokku Eestist ja maailmast hoolivad inimesed erinevatest kogukondadest, et läbi tasakaaluka arutelu luua paremat arusaamist iseendast, teineteisest ja maailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles