OTSE Arvamusfestivalilt: «Teadlane meedias»

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Millal lõpeb teaduslik ekspertiis ja algab isiklik arvamus? Postimees teeb otseülekande reedel kell 14 algavalt Arvamusfestivali arutelult «Teadlane meedias».

Ühiskondlikus mõttevahetuses on kujunenud omamoodi mantraks, et teadlasi peab kuulama. Selles debatis üritame aga teadlase avalikule rollile läheneda teise nurga alt ja küsida, kuidas eristada teadlase kui eksperdi uuringupõhist teadmist teadlase kui indiviidi arvamusest. Kas teadlasel on õigus sekkuda näiteks väärtushinnangute kujundamisesse või avaldada teadlasena arvamust teemal, mis väljub tema rangelt erialalt?

Arutlevad Tallinna Tehnikaülikooli rektor ja Eesti Teaduste Akadeemia liige Jaak Aaviksoo; geoloog, keskkonnateadlane, Tartu Ülikooli arendusprorektor Erik Puura; teadusajakirjanik ja teaduskommunikatsiooni uurija Tallinna Ülikooli teaduskommunikatsiooni lektor Arko Olesk.

Arutelu juhib Postimehe ajakirjanik Kaur Maran.

Tänavu 9. ja 10. augustil Paides toimuv järjelt seitsmes Arvamusfestival toob kokku Eestist ja maailmast hoolivad inimesed erinevatest kogukondadest, et läbi tasakaaluka arutelu luua paremat arusaamist iseendast, teineteisest ja maailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles