Peep Põldsamm: kelle huvides on 5G-teenuste takistamine Eestis? (3)

Peep Põldsamm
Copy
Peep Põldsamm
Peep Põldsamm Foto: Erakogu

Eestis tegutseva Soome sidefirma juht Sami Seppänen kinnitab enda 27. märtsi arvamusloos «5G sagedusoksjon ei tohi lõhkuda Eesti mobiilside turgu» Levikomi kartuseid. Välismaised sideoperaatorid on mures enda rahavoode ja kasumite üle, mis tulevad valdavalt mobiilsideteenuste turult, kirjutab Levikom Eesti tegevjuht Peep Põldsamm. 

Levikom ei võitle aga mitte mobiilituru, vaid 5G-teenuste ja lahenduste turu arengu nimel, mis mõjutavad riigi majanduse, tervishoiu ja muude eluvaldkondade tulevikku. Kui Seppänen süüdistab Levikomi pooltõdede levitamises, siis paraku peab Elisa juht ise peeglisse vaatama.

Kolme suure mobiilioperaatori huvides on kahtlemata selline 5G sideregulatsioon, mis kaitseks nende turuosasid ja kasumeid. 5G teenuste turul ei teki piisavat konkurentsi, kui võrguturgu valitsevad mobiilioperaatorid. Nii ohverdatakse 5G teenuste kiire kättesaadavus ja valik Eesti ettevõtetele, asutustele ja tarbijatele. Eesti ettevõtted ei saa rahvusvaheliste konkurentidega samaväärselt konkureerida, kui neile ei ole kättesaadavad kaasaegsed tootmise automatiseerimise ja digitaliseerimise lahendused, mis vajavad 5G võrku. Kui riik ei lase mobiilioperaatorite tulu kaitseks 5G teenuste turule uusi tulijaid, siis mõjutab see oluliselt Eesti majanduse konkurentsivõimet. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles