Maria Rahamägi: osalise koormusega õpetajad vahetavad praegused välja? (4)

Maria Rahamägi
, MTÜ Edumus asutaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvel
Tahvel Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui me ei suuda saada kooli piisavalt täiskoormusega õpetajaid, siis kas peaksime panustama hoopis neile, kes seda oma põhitöö kõrvalt teevad, küsib MTÜ Edumus eestvedaja Maria Rahamägi.

Õpetajate puudus ja ülekoormus on teada probleemid. Kuna aga õpetajaskond vananeb, ei saa olla kindel, et noorte õpitulemused pikas perspektiivis kõrged püsivad.

Eestis on loodud tänuväärt algatusi selle probleemi leevendamiseks. «Noored kooli» viib õpetama kaheks aastaks ning nüüd toetatakse matemaatika õpetajaks minejaid ka lisastipendiumiga. «Tagasi kooli» toob külalisõpetajaid üheks tunniks ning asendusõpetajate programm asendama juhuks, kui põhiõpetaja on haige, koolitusel või ei saa tunde mingil põhjusel ise anda. Viimaste puhul tegu aga pigem programmidega, mis toetavad olemasolevaid õpetajaid, kuid ei loo neid juurde.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles