Toomas Alatalu: Minnik sildistab mind, nagu Vambola Põder! (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väliskommentaator Vambola Põder.
Väliskommentaator Vambola Põder. Foto: Wikipedia

Noor Postimehe ajakirjanik Taavi Minnik pole selgelt minu nõukogudeaegseid artikleid lugenud, kirjutab väliskommentaator Toomas Alatalu vastukajana Arteri aastalõpu intervjuule.

Sain juhuslikult tuttavatelt teada, et oma kallutatud tekstidega tuntud ajakirjanik Taavi Minnik on mindki sildistanud oma ühes küsimuses lugupeetud Mihhail Lotmanile.

Nimelt väidetakse Arteri aastalõpu intervjuus (vt. Taavi Minnik «Mihhail Lotman: vahel tundub, et eestlased ei tunne end Eestis peremeestena.» Arter 29.12.18) küsimuses, et «Trumpi Lähis-ida poliitika kajastus ajakirjanduses oleks nagu 1980ndate Toomas Alatalu artiklitest maha viksitud: Ameerika imperialistid toetavad verejanulisi sioniste ja sõjardeid...».

Ma siiralt tänan 9. detsembril 1986 sündinud Minnikut minu lugude väidetava lugemise eest enne ja pärast tema sündi. Väidetava sellepärast, et ta pole selgelt neid lugenudki.

Pealegi ilmus neid toona ülivähe ja vaid Noorte Hääles, sest pärast ETV ekraanilt kõrvaldamist 1978 saavutasid kaks kadedat keskkomiteelast ka ajalehe Edasi veergude sulgemise mulle 1983. aastal. Viis aastat hiljem sõitsin tööle Nicaraguasse.

Ei reageeriks, ent toona algas kõik samamoodi – väliskommentaator Vambola Põder jagas silte ekraanilt ja varjunime all ajalehtedes ning kõik teised olid vait.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles