Kadri Taperson: kas need polegi veel keelustatud või? (2)

Kadri Taperson
, MTÜ Loomus tegevjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Taperson
Kadri Taperson Foto: Erakogu

Loomakaitsjad ei hakka farmide keelustamise järel nõudma kanalate sulgemist või loomapidamist üleüldiselt. Võiksime ju seda teha, aga nõuda saab ainult selliseid asju, milleks ühiskond valmis on, kirjutab loomade eestkoste organisatsiooni MTÜ Loomus juhataja Kadri Taperson.

Olen pealkirjaks pandud küsimust kuulnud lõppeval aastal valusalt palju kordi. Nimelt on loomakaitsjatel viimase kümne aasta jooksul õnnestunud karusloomakasvanduste teemat nii tihedalt meedias ja aruteludes hoida, et keelustamise ettepanek on kõigil meeles, aga tulemus enam mitte.

Pea kaks aastat tagasi Postimehes ilmunud arvamusloos katsusin ridade vahelt kokku lugeda, kui palju loomi peab poliitiliste vaidluste ajal surema ja nimetasin kogu keelustamisarutelu poliitiliseks eksperimendiks, mida ta ju ongi. Tänane päev annab sellele lisakinnitust.

Nimelt otsustas rühm riigikogu saadikuid kuu aega tagasi keelustamise veel selle riigikogu koosseisu ajal uuesti välja käia. Usun, et nende eelnõu taga on aus soov maailma paremaks muuta, seda enam, et muu maailm on eeskujusid täis. Sellel ajal kui meie riigikogu karusloomateemat arutanud ei ole, ehk siis viimase 17 kuu jooksul, on karusloomafarmid keelustatud lisaks eelnenutele veel neljas riigis ja lugematu arv tippmoeloojaid on karusnaha kasutamisest täiesti loobunud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles