EKRE aseesimees Henn Põlluaas: mis toimus tegelikult rändepakti vastasel meeleavaldusel? (50)

Henn Põlluaas
, riigikogu liige (EKRE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE meeleavaldus riigikogu ees 26. novembril, kus eurosaadik Indrek Tarandi kallal kasutati jõudu.
EKRE meeleavaldus riigikogu ees 26. novembril, kus eurosaadik Indrek Tarandi kallal kasutati jõudu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Toompeal toimunud ÜRO rändepakti vastase meeleavalduse pärast on meedia üle külvatud EKREt taunivate ja hukka mõistvate kirjutistega, kus tegelikud sündmused on moonutatud ja läbi põimitud otsese vale ja demagoogiaga, kirjutab riigikogu liige ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees Henn Põlluaas.

Näiteks avaldas Postimees Aivar Pau paskvilli, kes omistas minule kuritegu, mida ma ei ole sooritanud ja mille kavatsust mul ei ole iialgi olnud. Ma olevat teinud oma kõnes kihutustööd «tappa oma poliitilisi oponente, tappa oma kaasmaalasi, tappa oma riigijuhte». Tegemist on räige ja otsese valega. Igaüks, kes soovib, saab minu kõnet internetis vaadata. Mis toimus sel päeval aga tegelikult?

Vaatamata ülilühikesele etteteatamisajale ning tööpäevale tuli kohale ligi tuhat rändeleppega mittenõustuvat inimest. Juhtsotsid Ossinovski, Mikser, Padar, Kõva, Jürgenstein, vastne siseminister Katri Raik, Rene Tammist jt nõudsid ühel pool lava endale sõna andmist ja samal ajal tungis momenti ära kasutades ilmsete joobetunnustega Indrek Tarand teiselt poolt lavale. Hoolimata asjaolust, et EKRE nõunik Urmas Espanberg oli hetk enne seda rahvalt küsinud, kas anname sotsidele sõna ja rahvas skandeeris: «Ei anna!», hüüdis Tarand «Ma võtan siis ise!» ja väänas jõudu kasutades Martin Helmel mikrofoni käest ning hakkas sellesse kõva häälega karjuma. Arvatavalt oli tegemist etteplaneeritud aktsiooni ja tähelepanu kõrvaletõmbamisega sotside poolt. Seejärel hüppas «Valige sotse!» karjuv Tarand lavalt alla ning hakkas rapsima, osutades vastupanu neile, kes tahtsid korda taastada ja varastatud mikrofoni tagasi saada (mille ta muuseas ära lõhkus).

Kommentaarid (50)
Copy
Tagasi üles