Urmas Reinsalu Aivar Paule: Isamaa ajab õiget asja! (48)

Urmas Reinsalu
, justiitsminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Madis Sinivee

Isamaa asi on ka Aivar Pau asi, kirjutab justiitsminister Urmas Reinsalu vastuseks Pau päevakommentaarile.

Aivar Pau, teie mõttekäik on naiivne ja ohtlik ühtaegu! Isamaa ajab õiget asja ja see on ka teie huvides. Olgugi, et te seda praegu ei mõista.

Esiteks, vaidlus rändeleppe üle pole kaugeltki enam vaidlus protseduuride üle. Suures plaanis on see vaidlus selle üle, kas rahvusriigi säilimise  nimel peame maksimaalselt kontrollima oma migratsioonipoliitikat või mitte.

Teile see ei meeldi ja see on teie, mitte Isamaa probleem. Mul on aga hea meel, et oma soovis Isamaad leheveergudel survestada, et me leppe heaks kiidame, teete te leppe toetajatele karuteene. Arutelus leppe üle deklareerite te selgelt, et kõik maailma inimesed peaksid saama endale vabalt valida elukoha. Niisugust  utoopiat ei propageeri sõnaselgelt isegi migratsioonilepe.

Kutsute üles, et igal süürlasel ja põhjakorealasel peaks olema õigus nõuda Eestisse pääsemist.  Seega, igal migrandil maakeral oleks subjektiivne õigus otsustada oma elupaiga üle. Arvestades inimkonna rahvaste heaolutasemete erinevust, tähendaks see suure rahvasterände õhutamist, mille käigus laguneks  läänelik heaoluruum ja põhjustataks inimkonnale suuri kannatusi. Nii neile rahvastele, kust minnakse, kui neile ühiskondadele, kuhu saabutakse. Lisaks tooks taoline suure rahvasterände õhutamine kindlasti humanitaarkatastroofi rändavatele inimhulkadele.

Eesti rahva perspektiivist olla siin maal enamuses, teie üleskutse järgi pole mõtet rääkidagi. Tagajärg  oleks lihtsalt kiire lahustumine sisserännanute seas. Uskuge mind, eestikeelne Postimees koos teie juttudega ei huvitaks seda moodustunud uut poliitilist kogukonda enam kopika eestki.

Üllatav, et värskelt asjaliku rahvastikurubriigi avanud Postimehe ajakirjanik propageerib rahvastikukaost maailmas ja Eestis. Jutt, et Isamaa ja mina isiklikult, pole leppe kohta argumente esitanud, ei vasta tõele. Kui julgete, võime teiega argumenteeritult avalikku debatti pidada ja käia selle leppe punkt-punktilt üle.

Kommentaarid (48)
Copy
Tagasi üles