Alina Tubli Yoko Alenderile: lõpetaks üksteise peale näpuga näitamise (1)

Alina Tubli
, Pirita linnaosavanem (KE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita linnaosavanem Alina Tubli.
Pirita linnaosavanem Alina Tubli. Foto: Mihkel Maripuu

Yoko Alender süüdistab Tallinna linnavalitsust noorte kuritegelike kampade tekkimises. Küll on lihtne elada, kui maailm on must ja valge – probleemis on ainult üks osapool ja kõik teised saavad käed puhtaks pühkida, kommenteerib Pirita linnaosavanem Alina Tubli (Keskerakond) riigikogu liikme Yoko Alenderi (Reformierakond) arvamuslugu «Tallinna linnavalitsus on soodustanud getostumist» (PM 30.08). 

Põhjuseid, miks üks noor satub kampa, on rohkem kui üks. Elukoha geograafiline asukoht võib olla üheks soodustavaks teguriks, kuid mitte kindlasti ainus ja juhtiv tegur. Endal tasub meeles hoida, et ega noor ainult kodus pole, vaid liigub ka palju ringi - kooli, trenni, poodi, vanaema juurde jne. Seetõttu kambas olevate noortega on lihtne kohtuda ka näiteks kooli keskkonnas, nagu tõi välja ühe noore vanem Eesti Päevalehe artiklis (30.08).

Mitmed eksperdid on välja toonud, et jõuguga liitumise peamiseks põhjuseks on kodune olukord, mille alla kuulub vaimne ja füüsiline vägivald, vanemate distantseerumine lapse elust ja toetuse puudumine. Samamoodi aitavad jõlkuvale elustiilile kaasa probleemid koolis (õpiraskused, kiusamine), ka psühholoogilised probleemid. Kuid ka siin see nimistu ei lõpe.

Muidugi on taaskord tore süüdistada praegust linnavalitsust, kuid ärme unusta, et Tallinna linnas pole võimul olnud mitte ainult üks erakond, vaid ka mitmed teised erakonnad, näiteks Reformierakond ja Res Publica. Rääkimata sellest, et Tallinna linna ei asutud ehitama mõni aasta tagasi, vaid aastasadu. Praegune linnavalitsus tegeleb hoogsalt paremate elutingimuste loomisega - olgu selleks näiteks uute spordiplatside ehitamine, õppurite ja koolipere toetamine ning koostöö erinevate organisatsioonidega. Tallinna linnavolinikel on alati võimalus Tallinna linna kujundamises sõna sekka öelda.

Lõpetuseks - kuidas oleks sellega, et lõpetaks üksteise peale näpuga näitamise, ning hakkaks koos noorte jõukude probleemi lahendama. Ühiskonnana vastutame selle eest, et iga kuritegelikku jõuku kuuluv noor saaks oma eluga järjele ning teda ootaks hea tulevik vabaduses, mitte vanglamüüride vahel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles