VIDEO Reps: appi tuleb minna koolidele, kus õpitakse eksamite pärast (7)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridusminister Mailis Reps sõnas Postimehele, et peamine põhjus põhikooli lõpueksamite kaotamiseks oli soov usaldada koole ja õpetajaid senisest rohkem. «Anname õpilastele võimaluse oma tee kiiremini leida,» märkis Reps.

«Mure on arusaadav,» kommenteeris haridusminister Gustav Adolfi gümnaasiumi direktori arvamust, et kõik koolid ei pruugi katsete korraldamisega hakkama saada. «Jälgime ise ka neid kohti, kus võiks tekkida tagasilangus. Kui tõesti on lapsed, kes õpivad ainult eksamite pärast, siis tuleb minna sellele koolile appi.»

«Julgen teile öelda, et see on väga-väga väike vähemus, enamik koole on suurepärased ja oodanud seda juba ammu.

Hindefetiš?

«Tõsine õppetöö, mis ülikooli peaks viima, eeldab seda, et tubli neljaline võiks laps ikka olla,» selgitas Reps ideed kujundada hinne 3,75 lävendiks ülikooli saamisel. Täna on tegemist vaid spekulatsiooni tasandil ideega, mis üldist toetust pole leidnud.

«Pigem liiguvad koolid sellest ikkagi eemale,» nõustus minister tänase maailmakäsitluse kontekstis hinnetest kaugemale vaatama, «kas üldse ei hinnata või hinnatakse palju praktilisemaid asju.»

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles