Ülekanne Arvamusfestivalilt: milline on Venemaa kuvand eesti meedias? (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arvamusfestivali Eesti Meedia alal arutleti vene problemaatika üle. Osalesid Europarlamendi saadik Yana Toom, ERRi korrespondent Moskvas Anton Aleksejev, Postimehe ajakirjanikud Tiina Kaukvere ja Georgi Beltadze ning arutelu juht ja Postimehe venekeelsete portaalide toimetuse juht Olesja Lagašina. 

Lagašina küsis, milline on Venemaa kuvand eesti meedias ja, kas see on objektiivne. Beltadze sõnul ei huvita teda isiklikult see, milline on Venemaa kuvand eesti meedias. «Me peame oma auditooriumit valgustama ja ajakirjandus peab olema kriitiline. Kui me lakkame seda tegemast, oleme õukonnameedia.»

Aleksejevi hinnangul Venemaal eesti meediat ei loeta, vahel harva tsiteeritakse: «Venelasi ei huvita, mida Balti riikides neist kirjutatakse, loeb see, mida kirjutatakse võib-olla Washington Post’is või The Times’is. Eesti meedia ei ole Venemaa orbiidis.» Aleksjevi arvates on eesti meedia Venemaast kirjutades aga objektiivne.

Toom oli teist meelt: «Teie missiooniks ei ole valgustamine, vaid informeerimine. Ma ei suuda läbi hammustada, kus on fakt ja, kus on tõlgendus.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles