Maria Jufereva: miks Margus Tsahkna õhutab rahvustevahelist vaenu? (16)

Maria Jufereva
, Lasnamäe linnaosavanem (KE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva.
Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Margus Tsahkna väide, et Keskerakonna tõehetk saabub 9. mail, viitab soovile lõhestada meie ühiskonda. Selline väljaütlemine heidab varju senistele integratsiooni edusammudele, kirjutab Tallinna Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva (Keskerakond).

Minu vanaema, kes on maetud Eestist kaugele, osales (õena) Teises maailmasõjas. Ja ma kinnitan, et 9. mail lähen pronkssõduri juurde. See on minule ainus koht, kus saan mälestada oma vanavanemaid. Lähen sinna punaliputa ja punatäheta.

Hea Margus, Teine maailmasõda oli tragöödia, kus hukkus miljoneid inimesi. Kas Euroopa Liidu liikmesriigi endine kaitseminister tahab väita, et neid hukkunuid ei tohi mälestada? Kas te ütleksite seda ka oma ameeriklastest kolleegidele?

Teise maailmasõja ohvrite mälestamine ei tähenda stalinistlike repressioonide heakskiitu!

Mul on häbi, et poliitilise punkti teenimise nimel ei olda suuteline vaatama tulevikku, vaid püütakse pidevalt heita pilku minevikku, üritades avaliku arvamusega manipuleerida. Ja vastab tõele, et Eesti Keskerakonnast on saanud edukam integratsiooniprojekt taasiseseisvunud Eesti ajaloos. Keskerakonna juhtimisel töötavadki eestlased ja venelased koos. Ja need eestlased kuulevad etteheiteid neilt, kes ei suuda ega soovi koostööd. Keskerakond suutis ühendada eestlasi ja venelasi ühise parima ja õiglasema ühiskonna loomiseks.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles