RMK juht vabandab: kuuseta jäänud pere lugu oli kurb üksikjuhtum (19)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul on RMK veebilehelt leitav kaart loodud selleks, et kõik huvilised saaksid end lihtsa vaevaga riigimetsas toimuvaga kursis hoida.
RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul on RMK veebilehelt leitav kaart loodud selleks, et kõik huvilised saaksid end lihtsa vaevaga riigimetsas toimuvaga kursis hoida. Foto: RMK

Pered koos lastega on alati oodatud riigimetsa jõulukuuske tooma. Isegi kui kuused ühes kohas ei ole võtmiseks, saab alati olukorra positiivselt lahendada, kinnitab Riigimetsa Majandamise Keskuse juhatuse esimees Aigar Kallas.

Lastega jõulupuud tooma läinud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna turunduse õppetooli juhataja Andres Kuusik kirjutas Postimehe arvamusportaalis, et naasis riigimetsast trahvisüüdistuse, nutvate laste ja mõtlema paneva kogemusega.

Aigar Kallas: «Riigimetsast jõulukuuse koju toomine on saanud tuhandetele peredele traditsiooniks, mida hindame kõrgelt. Aga nagu elus ikka, on hetki, millest õppida ja Isegi kui kuused selles konkreetses kohas ei olnud võtmiseks, oleks saanud seda olukorda meeldivamalt lahendada kui praegu ja suunata pere sobivamasse asukohta.

Selle eest ma vabandan. Loodan, et pere ei jäta kuuske seetõttu koju toomata ja teeb seda ikkagi riigimetsast. Kui me ligi 10 aastat tagasi hakkasime pakkuma võimalust tuua riigimetsast ise jõulukuusk, soovisime muuta kuuse valimise omaette rõõmuks, mis muudab pühad ka sellevõrra erilisemaks sündmuseks.

Peame oluliseks, et pered ja sõpruskonnad saaksid metsa minna omal käel, valida kuuse lihtsalt ja mugavalt kodulähedasest metsast. Seetõttu on ka tänane kuusekese kaart saanud võimalikult lihtne – eristatud on tumerohelisega riigimets, pruuniga kaitsealad ja helerohelisega eramets. Jälgides kuuske valides kaarti ja pidades meeles, et kuuske tohib tuua sealt, kus sel ei ole lootust suureks kasvada, on iga soovija endale ka kuuse leidnud.

Lugedes kokku meile viimase kuu jooksul laekunud telefonikõned ja kirjad, kus oma kuusetoomise kogemust jagatakse, on tegemist kurva üksikjuhtumiga ja võin kinnitada, et pered koos lastega on riigimetsa alati oodatud.»

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles