PÄEVAINTERVJUU EASi juht: ei ole olnud mingisugust mõjutamist ega soosimist (5)

Marian Võsumets
, Saatejuht-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe otsestuudios oli täna EASi juht Sille Talvet-Unt, kes selgitas, kuidas juhtus nii, et president Ilvesele turismi edendamiseks antud Ärma talu maksumaksja raha eest talle sisuliselt kingitakse.

Talvet-Unt jäi päevaintervjuus varem öeldu juurde, et tahtlikke rikkumisi EASis toime pandud ei ole. «Ei ole olnud mingisugust mõjutamist ega soosimist,» lausus ta.

Juhatuse esimees rääkis, et 2012. aastal vaadati Ermamaa projekti täitmist eesmärkidest lähtuvalt, mitte läbi aja, et viiest aastast kasutati toetust sihtotstarbeliselt ainult kuus kuud. Viimases haldusmenetluses analüüsis EAS, milline oli teadmine tol ajal. Nüüd pärast kõikide uute asjaolude ja varasemate auditite analüüsimist leiti, et EAS eksis 10-protsendise tagasinõude tegemisel.

Toetuse saaja ehk president Toomas Hendrik Ilves on samas 2012. aasta otsuse täitnud ja nõutud 10 protsenti tagasi maksnud ega ole muid rikkumisi toime pannud. «Meie EASina vastutame tervikuna kogu projekti eest,» lisas Talvet-Unt.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles