Puhas huumor ja «meediapeks»: Tarand, Ossinovski ja Mäggi lahkasid poliitikute luukeresid (2)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader saatest
Kaader saatest Foto: «Fookus»

Kristen Michali «luukerede» problemaatika tõstab taas päevakorda poliitikute hea maine. Indrek Tarand, Jevgeni Ossinovski, Janek Mäggi ja Mari Kooskora lahkasid teemat eriti humoorikas võtmes saates «Fookus» juba siis, kui päevakangelasteks olid lisaks veel Jaak Madison, Lauri Laasi ja Priit Toobal.

«Nende isikute puhul on küsimus, mida nad Eesti poliitikas teha tahavad. Me näeme, et Lauri ei taha tagasi astuda, sest ta võib jääda töötuks. Tema seisukohast väga ratsionaalne - tegemist on tema tööhõiveküsimusega,» leidis Ossinovski.

«Sellised oinapealuud ei saa aru, et kui kohus on nad kaks korda süüdi mõistnud, siis nad ongi juba süüdi! Kui see ei lähe kohale, et võõraste kirjade varastammine ja sahker-mahker rahaga  on kriminaalkuritegu – kui pole antud jumala poolt mõista – siis tõepoolest, nad ei peaks üldse tööd saama,» leidis Tarand.

Kristen Michaliga seotud Reformierakonna rahastamisskandaali osalist Kalev Lillot kirjeldas Tarand kui meest, kelle möödudes «hakkavad sularahaautomaadid iseenesest raha sülgama.»

Suhtekorraldaja Janek Mäggi rääkis, milliste «Toompea turistide» puhul on igati õigustatud «meediapeks» ja avalik hukkamõist.

Saates annab oma hinnangu ka Tallinna ülikooli politoloogia professor Mari-Liis Jakobson.

«Fookuse» toimetajal õnnestus telefonitsi tabada ka Lauri Laasi, Priit Toobal ja Jaak Madison ise. Michali telefon oli välja lülitatud. Vaata telefoniintervjuusid!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles