Margit Timakov: olgem tasakaalukad

Margit Timakov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Timakov
Margit Timakov Foto: Erakogu

Oleme rõõmsad ja võtame tunnustuse vastu, kirjutab Eesti Õpetajate Liidu esimees Margit Timakov, kuid kutsub vaatama suurt pilti meie hariduses toimuvast.

Rahvusvahelisel areenil on kõrge koht PISA tulemustes Eesti koolile kindlasti tunnustus. Märk sellest, et midagi – ja tegelikult päris mitut asja – tehakse meil hästi. See on kinnitus, et meie õpetajad teevad head tööd ning õpilased mitte ainuüksi ei tea õigeid vastuseid, vaid nad oskavad ka lahendada uut tüüpi ülesandeid, mis eeldavad veidi enam analüüsi- ja järeldusoskust, loogilist ning kriitilist mõtlemist, ainetundmist ja seostamist. Seega ei saa enam öelda, et meie õpilaste edu põhineb lihtsalt tuimalt pähetuubitud faktide ette vuristamisel.

Selliseid ülesandeid ei pidavat PISA testis enam olema. Tulemused näitavad, et võrreldes teiste riikide noortega on meie lastel selles vanuses suured võimalused, suur potentsiaal. Oleme tublid! Hea, et vähemalt rahvusvaheliselt on see tõenduspõhiselt esitatud; nii mõnegi jaoks on nõnda lihtsam oma töös head nägema hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles