Gunda Tire: mida PISA uuring näitab andekate laste kohta? (1)

Gunda Tire
, PISA koordinaator, SA Innove
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PISA koordinaator Eestis Gunda Tire
PISA koordinaator Eestis Gunda Tire Foto: Toomas Tatar / Postimees

PISA koordinaator Eestis Gunda Tire kirjutab sellest, mis on tegelikult PISA testi heade tulemuste taga, kuid mis jääb laiema avalikkuse eest varju.

Teisipäeval, 6. detsembril avaldatud PISA 2015 haridusuuringu tulemused on toonud haridusteema jälle Eesti meedia ja ühiskonna tähelepanu keskmesse. Kõlama on jäänud mitmed teemad, mis väärivad edasist süvaanalüüsi: Eesti on saavutanud erakordselt kõrge kolmanda koha loodusteaduste valdkonnas, meie lastel on igal pool Eestis võimalik saada head haridust, õpetajaamet pole kahjuks noorte seas eriti populaarne elukutse, poiste lugemisoskus on paranenud ning tippsooritajate arv on suurenenud.

See viimane, ehk kuidas Eesti haridus toetab andekate laste haridusteed, on huvitanud meid juba pikemat aega. Küsimused nagu, kes on andekas laps ning millised on tingimused, mis lubavad andekust arendada? Kui palju neid Eestis on ja kas meil on erinevusi võrreldes teiste riikidega?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles