PÄEVAINTERVJUU Oviir: Ermamaa oli üks paljudest Tombergi juhtimisvigadest (13)

Marian Võsumets
, Saatejuht-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«EASi nõukogu esimees saatis eile organisatsioonile kirja põhjendustega ning tõi muuhulgas välja, et Ermamaa probleem polnud ainus põhjus, neid probleeme on olnud rohkem,» selgitas ettevõtlusminister Liisa Oviir Postimehele Hanno Tombergi tagasikutsumist EASi juhi kohalt.

Oviir nõustus, et Tomberg on teinud palju asju õigesti ega nimetanud, mida otseselt tema tagasikutsumine Eramamaa toetuse osas president Ilvesele tagantjärgi muudab.

Kuigi Ermamaale raha eraldamise otsus ei tulnud Tombergilt, peab Oviir seda käsitlust lihtsustatuks.

«Otsus koosnes kahest osast. 2012. aastal tehtud haldusakti pööras 2016. aastal täitmisele siiski Tombergi juhatus,» sõnas Oviir.

Seda, kas minister pani nõukogu fakti ette, et lahkuvad nemad või juhatus, peab Oviir lihtsustuseks: «Lugesin sotsiaalmeediast, et üle-eelmine ettevõtlusminister on selle väite välja käinud. Sellest on väga kahju, kuna anname hoogu sellele, et segame tänase päevapoliitika ja EASi juhtimisküsimused. See on meelevaldne ja ei ole päris sobilik.»

Oviir kinnitas, et nõukogu ta fakti ette ei pannud, kuna tal pole seal ühtegi häält. «Mul ei ole võimalust selliseid väljaütlemisi teha ja need oleks olnud mittevajalikud ja kohatud.»

Minister oli lootusrikas, et uus juht tuleb EASile ilma emotsionaalse seotuseta ning alustab puhtalt lehelt ja teeb paremaid otsuseid. «Otsused peavad olema selged ja ka näima ausana.»

Varasemate EASi juhtide suhtes tehtud auditeid ei pidanud Oviir küsitavateks ning seega organisatsiooni varasematelt juhtidelt Ilvesele eraldatud raha suhtes vastutust nõuda pole tema sõnul alust.

Anne Sullingu hoiatust EASis juhtimiskriisi mitte esile kutsuda peab Oviir samuti emotsionaalseks seotuseks, kuna viimase  koosseisu oli suuresti just Sulling paika pannud.

«Ta tunnetab emotsionaalset seotust ja vastutust, aga see pole üldse vajalik. Praegusel hetkel on minu vastutada see organisatsioon, mina pean vaatama, kuidas see töötab ja väljapoole mõjub.»

Vaata videost, mida arvas Oviir endale ette heidetud karmi ja põhjendamatu juhtimisstiili kohta.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles