PÄEVAINTERVJUU: Estonian Airi piloote püüab mitu lennufirmat

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal rääkis Postimehele Estonian Airi likvideerimisest ja sellest, millega on arvestatud lennufirma Nordic Aviaton tegevuse alustamisel.

Estonian Airi tegevuse lõpetamiseks valiti Michali sõnul kiirem ja vähem kulukas moodus – likvideerimine. Michal kinnitas, et on ka ise Estonian Airi töötajatega kohtunud ning nendega suheldakse jooksvalt ja tehakse kõik, et keegi tööta ei jääks.

«Võin nii palju juba öelda – see ei ole ilmselt saladus – kaks siin lähedal opereerivat lennuettevõtet on teinud praktiliselt kõikidele pilootidele juba konkureerivad pakkumised,» rääkis Michal.  Sestap peab Nordic Aviation töötajate endale saamiseks ilmselt pingutama.

Majandusministeerium üheskoos välisministeeriumi ja reisibüroodega peab praegu aga tegema kõik selleks, et EA piletid ostnud reisijad tühjade pihkudega ei jääks. Iga päev tegeleb sellega umbes 200 inimest.

«Oleme otsustanud kõik piletid kompenseerida nende originaalväärtuses,» rääkis Michal. «On muidugi olukordi, kus inimene peab pileti enne ostma ja saab kompensatsiooni hiljem,» lisas ta.

Neid, kel uue pileti ostuks raha pole, aitavad igas EA sihtkohas konsulaarametnikud ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajad.

Mida arvab Michal teiste lennufirmade jõulisemast Eesti turule tulemisest ja kuidas Nordic Aviation end sisse seab, vaata videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles