Päevaintervjuu: Allikmaa selgitas lekkinud infokoosoleku kokkuvõtte tagamaid

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles «Postimehe päevaintervjuus», et kanepidebati teemal ajendas teda ERRi juhtide infokoosolekul sõna võtma Raadio 2 18. oktoobri saade «Olukorrast riigis», kus saatejuhid toetasid uimasti legaliseerimist.

Teisipäeval avaldasid eri väljaanded osa ERRi juhtide infokoosoleku kokkuvõttest, kus Allikmaa ütles: «Kutsun üles ignoreerima kanepi pooldajaid! Kanep on Eestis seadusega keelatud ja ERRi väärtustest lähtuvalt ei tohiks me aidata kaasa neile, kes moel või teisel ütlevad, et oma tervise rikkumine on mõistlik ja seda tuleks seaduste leevendamisega soodustada.»

Küsimusele, millest see teema üles kerkis ja miks ta sellise ettekirjutuse tegi, vastas ERRi juhatuse esimees: «Tegemist polnud ettekirjutusega. Rahvusringhäälingus tehakse ettekirjutusi hoopis teisiti.»

«Millest konkreetselt see diskussioon tekkis, on tagantjärele raske öelda. Tõenäoliselt olid põhjuseks (Allar) Tankler ja (Ahto) Lobjakas, kes ütlesid meie keskses arvamussaates Raadio 2s mõlemad üsna ühemõtteliselt välja, et nad pooldavad kanepi legaliseerimist.»

Ta lisas, et tema hinnangul pole mõistlik kanepiteemat üleval hoida. «Katsun põhjendada, miks nii arvan. Täna on üldlevinud arusaamine, et kanep on narkootikum või tugev uimasti. Teatakse, et see tekitab sõltuvust. Usun, et ühiskonnas teatakse valdavalt, et tegemist on kahjuliku ainega,» rääkis ta.

«Igasugune kanepidebatt, kus räägitakse, et kanep on väga okei ja seda võib julgelt tarvitada, siis mida see kaasa toob. See toob kaasa seda, et inimesed, kes pidasid kanepit ohtlikuks, saavad sellest julgust juurde ning mõtlevad, et kanep on ohutu. See on kõige kahjulikum tagajärg n-ö tasakaalustatud debatil.»

Vaata videost edasi, mida rääkis Allikmaa kanepidebatist ja ERRist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles