Neeme Korv: vangile ei meeldi trellid!

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Peeter Langovits

Euroopa Inimõiguste Kohtu seisukoht, et vangide täielik valimisõigusest ilmajätmine pole lubatav, võib ka Eestis kinnipeetavatele hääleõiguse anda. Tõsi, kui riigikogu selle käsile võtabki, tõotab protsess pikaks venida.

Õiguskantsler tegeles selle teemaga nelja aasta eest, aga poliitilist tahet muudatus sisse viia pole vahepeal lisandunud. Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde, kes sel teemal Postimehe ajakirjanikuga vestles, pehmelt öeldes entusiasmist ei põlenud, märkides, et ei kujuta küll ette kampaania läbiviimist kinnipidamisasutuses.

Kas see probleem peaks kuuluma riigi prioriteetide hulka, on küsitav. Samas pole lugupeetud põhiseaduskomisjoni esimehe viimane väide kohe kindlasti tõsi või näitab äärmist fantaasiavaesust.

Poliitikud jõuavad oma sõnumiga kampaania ajal igale poole, kus vähegi hääli saadaval. Siinkirjutajale on loosungit kandev pastakas koos infovoldikuga isegi avaliku tualeti ukse ees pihku pistetud.

Muidugi võib sihtrühmale suunatud lubadustega või reklaamimaiguliste küsitlustega probleeme tekkida. Sest vangile teadupärast ei meeldi trellid ja ulatuslikku amnestiat vaevalt kuulutatakse... Ehkki mine sa tea, arvestades, kui pööraseid lubadusi aja jooksul kuulnud oleme!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles