Päevaintervjuu: Ojuland selgitas, kes on tema jaoks eestlane

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahva Ühtsuse Erakonna esimees Kristiina Ojuland rääkis «Postimehe päevaintervjuus» pagulaste probleemist ja selgitas, keda saab tema hinnangul eestlaseks nimetada.

Möödunud nädalal küsis saates «Vabariigi kodanikud» saatejuht Ojulandilt, kas Hiiumaal sündinud ja eesti keelt rääkivat tumedanahalist poissi saab nimetada eestlaseks. Ojuland vastas, et ei oska öelda.

Tänases päevaintervjuus Euroopa rahvastest rääkides, vastas Ojuland küsimusele, kes on Eesti põlisrahvas, järgnevalt: «No eelkõige muidugi eestlased, kelle riik ja maa see on, kelle esiisad on selle vabaduse kätte võidelnud. Kahtlemata on eestlased siin põlisrahvas. Samuti kindlasti inimesed kes on siin elanud pikki aegu.»

Ta lisas, et ka Nõukogude Liidu okupatsiooni ajal Eestisse saabunud venelasi saab eestlasteks nimetada juhul kui nad on eestimeelsed.

Küsimusele, kas Lähis-Idast pärit pagulaspere laps, kes sünnib Eestis, on samuti eestlane, vastas Ojuland: «Niimoodi must-valgelt ei saa öelda.»

Vaata videost edasi, mida rääkis Ojuland pagulasprobleemist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles