Otseülekanne: rahvuste päevale pühendatud debatt «Rahvus ei loe. Rahvus ei loe?»

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval algusega kell 15.00 toimub Tallinna Vene Teatris lõimumisteemalise väitlusturniiri Grand Prix debatt «Rahvus ei loe. Rahvus ei loe?», kus väitlevad möödunud nädalavahetusel toimunud turniiri parimad võistkonnad.

Debati teemaks on, kas tuleks kehtestada kvoodid, mille alusel töötaks riigiametites eesti keelest erineva emakeelega inimesi sama suures ulatuses, kui on nende osakaal ühiskonnas. Debatt on pühendatud Eesti rahvuste päevale, mida tähistatakse 24. septembril.

«Möödunud nädalavahetusel toimus Tallinna Inglise Kolledžis väitlushooaja avaüritus Eesti Väitlusklubide Karikas, kus selgusid  rahvuste päevale pühendatud väitlusturniiri parimad meeskonnad. Grand Prix debatil pannakse parimad debateerijad veelkord teineteisega vastamisi, et selgitada välja parimatest parim,» selgitas Eesti Väiltusseltsi tegevjuht Herman Kelomees. «Karikavõistlustest erineb antud debatt sellepoolest, et väitlejad debateerivad üks ühele ehk Ameerika parlamentaarses formaadis,» lisas Kelomees.

Tund aega kestval debatil väitlevad TTÜ võistkonnas Karl Läll ja Selene Gnadenteich ning TÜ võistkonnas Kristin Parts ja Kaspar Kelder. Väitlusteemat kommenteerivad ka kultuuriminister Indrek Saar, ajaloolane David Vseviov ja Tallinna Ülikooli nooremteadur Marianna Makarova. Lõpus annab kultuuriminister Indrek Saar üle Eesti Väitlusklubide Karika, mille saab klubi, kes tegi nädalavahetusel toimunud turniiril parima soorituse.

Kõik huvilised on oodatud debatti kuulama Vene Teatris kohapeal või jälgima otseülekannet Postimes online'is kell 15.00 - 17.00.

Rahvuste päeva ürituste ja debati täpse kavaga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles