Statistikaameti peaanalüütik: sisserändajate haridustase on Eesti keskmisest kõrgem

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Statistikaameti peaanalüütik Siim Krusell ütles täna «Postimehe päevaintervjuus» statistika aastaraamatut kommenteerides, et rändetrendid kohaselt lahkuvad Eestist madala ning saabuvad kõrgema haridustasemega inimesed.

«Kui vaadata rändetrende, siis Eestist lähevad välja pigem madalama haridusega inimesed ja saabuvad kõrgharidusega. Tagasitulijate seas on olulisel määral kõrgharitud inimesi. Nende seas, kellel pole Eesti tausta, on keskmine haridustase Eesti keskmisest kõrgem ja nad teenivad Eesti keskmisest rohkem. Praeguse pagulasteema taustal on see põnev fakt,» rääkis Krusell.

Ta täpsustas aga, et kui rääkida pagulastest, siis seni Eestisse saabunud isikute taust erineb nendest, kes Euroopa Liidu liikmesriikide vahel laiali jagati. «Seni on Eestisse tulnud inimesed, kes on pidanud arvestama teatud asjaoludega. Üks nendest on näiteks, et heas korras sotsiaalkorteri või suurte abirahade saamine on vähetõenäoline. Kui sul Eestis ikka sääste pole ja kaks aastat tööl ei käi, siis väga hästi ei ela. Siia tulijad on pidanud sellega arvestama.»

Vaata videost edasi, mida rääkis Krusell täna esitletud statistika aastaraamatust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles