Õppimisvõime erialast olulisem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ennustamine on tänamatu ettevõtmine. Alles see oli, kui räägiti ehitusest kui head ja stabiilset sissetulekut lubavast ametist. Veel veidi enne seda olid staarerialadeks haldus, majandust ja ärikorraldus. Kuid nagu karjäärinõustaja Tiina Saar tänases lehes nendib – kui ei ole äri, mida korraldada, ei ole ka ärikorralduse õppimisest abi, sest saadav haridus on liiga üldine ja kaasnevad ambitsioonid kõrged.


Kuid ehkki täpset ennustust on raske teha, tasub arvesse võtta üldisi tendentse. Kõigepealt, et kogu Euroopas rahvastik vananeb, võib töökohtade nappuse asemel ennustada pigem tööjõupuudust. Kuna samal põhjusel suureneb ka pensioniealiste osa, on tulevikus rohkesti tööd meditsiinierialade õppijatel. Ja muidugi IT-valdkond, mis kogu maailmas jõudsalt kasvab.



Kuid vigadest õppinuna soovitatakse aina enam mitte jääda pidama kitsale erialale, vaid vaadata ümberõppimist võimaldava elukutse suunas. Seega nagu majandusministeeriumi ekspert Mario Lambing nendib, uut trendi iseloomustab see, et inimesed peavad olema õppimisvõimelised ja valmis muutuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles