PÄEVAINTERVJUU Marina Kaljurand: ma pole kuhugi kadunud

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suvel presidendiks kandideerinud Marina Kaljurand kirjeldas Postimehele oma uut töökohta ning rõhutas, et pole Eestist kuhugi kadunud ja tegeleb südamelähedaste teemadega edasi.

«See on rahvusvaheline komisjon küberstabiilsuse tagamiseks,» kirjeldas Marina Kaljurand oma uut töökohta. «Sinna kuuluvad kõige erinevamate valdkondade esindajad – valitsuste ja riikide esindajad, professorid, IT-spetsialistid, poliitikud.»

Kaljurand kirjeldas, et komisjoni töö käib koosolekute vormis, kus töötatakse riikidele välja soovitusi, kuidas kaitsta oma süsteeme küberrünnakute eest, aga ka korraldada igapäevaseid toiminguid selles valdkonnas.

«Kokku saame neli korda aastas, paariks päevaks. Kõik muu toimub interneti ja meilide teel, anname ülesandeid töögruppidele, et nad teatud valdkondi uuriksid,» lisas ta, «anname selle põhjal soovitusi, kuidas kaitsta infrastruktuuri ning hoida territooriumi häkkerite eest turvalisena.»

Eesti poliitikaga Kaljurand siiski lõpparvet teinud pole: «Ma elan Eestis, jään Eestisse, ma ei ole mitte kuskile kadunud. Käin Eestis palju ringi – tõsi, ma pole täna ühegi erakonna liige ja ma ei kandideeri kohalikel valimistel, aga see, mis siin toimub läheb mulle korda ja teemad, millest rääkisin presidendikandidaadina on mulle endiselt südamelähedased ja ma tegelen nende teemadega.»

«Selle õppetunni sain ma kätte, et pole mõtet liiga palju tulevikku vaadata,» arvas ta suurde poliitikasse naasmisest. «Saan rääkida sellest, millega tegelen täna ning kindlasti hoian teid kursis oma tulevikuplaanidega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles