Kadri Simson: korruptsioonikahtlustus tugevdab Savisaare positsiooni erakonnas

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadri Simson kinnitas täna «Postimehe päevaintervjuus», et kandideerib Keskerakonna esimeheks, sest tema sooviks on vältida mõnest šokist tulenevat esimehevahetust.

Seni oma kandidatuuri tõstatamise põhjusena Edgar Savisaare tervisele ja tema koorma kergendamisele viidanud Simson kinnitas, et kandideerib, sest paljud erakonna liikmed ootavad talt seda ning on tarvis loomulikku põlvkonnavahetust. «On oluline, et vahetus toimuks tavapärases korras, et ei oleks mingit šokki, mille tõttu seda teha tuleb,» ütles Simson.

Simson rõhutas, et Edgar Savisaar on endiselt Tallinna linnapea, kuigi tal on keeld oma ülesandeid täita.

Praegune erakonna aseesimees Simson ei leidnud, et korruptsioonikahtlustus kuidagi Savisaare positsiooni kõigutaks.

«Pigem algatatud kahtlustus tugevdab Savisaare positsiooni, sest kongressil on palju keskerakondlasi, kes tahaks mingil moel oma poolehoidu näidata,» sõnas ta. Keskerakonnas on Simsoni sõnul otsustatud, et ka pärast 29. novembril toimuvat kongressi toetatakse edasi nii Savisaart kui Kalev Kallot ja kantakse ka kõik kulud, mis neil oma nime puhtana hoidmiseks teha tuleb.

Kadri Simson allkirjakampaaniat ei vaja

Simsoni esitas erakonna esimehekandidaadiks Narva piirkond, mille poole pöördus pärast seda Keskerakonna Euroopa parlamendi saadik Yana Toom, kes agiteeris piirkonda esitama samale kohale ka Edgar Savisaart.

«Seda, mida Yana Toom tegi, ei tohiks Keskerakonnas teha,» kommenteeris Simson.

Simson kinnitas, et Toomil ei õnnestunud reeglitekohast koosolekut kokku kutsuda ning sestap hakkas ta koguma allkirju. Ka Simsoni toetajad olevat pakkunud, et koguvad toetusallkirju, ent esimehekandidaat ei pea seda vajalikuks.

Simson leidis, et Toomi teod Narva piirkonnas ei ole seotud ei tema ega Edgar Savisaare isikuga. «Yana Toomi käitumine on kinni tema suhetes Narva piirkonna juhtidega. Tal on omad sotid klaarida, » rääkis Simson.

Kadri Simson kinnitas, et tema Keskerakond on juba täna olemas, ent mõneti võiks muutuda juhtimine – suured strateegilised otsused tuleks võtta vastu pärast põhjalikku arutelu. «Meil on palju inimesi, kes tahaksid suuremat kaasatust,» sõnas ta.

Koostööleping Ühtse Venemaaga ootab paremaid suhteid idanaabriga

Koostöölepet Ühtse Venemaaga Simsoni meelest lõpetada pole vaja. «Koostööprotokoll on imidžina tugevam märk, kui ta tegelikult on,» leidis Simson. Lepingu eesmärgiks on tema sõnul arendada suhtlust Keskerakonna ja Ühtse Venemaa vahel ning kuigi see läbikäimine on praegu külmutatud olekus, ei ole välistatud, et tulevikus paranevad nii kahe riigi kui erakondade suhted. «Ma ei kaota samas lootust, et mingil hetkel saame me oma naabriga paremini läbi ja koostöö saaks taas võimalikuks,» ütles Simson. Ta kinnitas, et tema ise ei saa otsustada lepingu saatust – see on Keskerakonna kongressi pädevuses.

Mida teeb Simson siis, kui teda esimehe valimistel edu ei saada? «Ma jätkan senist tööd, ma ei näe ühtegi teist erakonda Eestis, kuhu ma kuuluda saaksin. Ma jätkan tööd Keskerakonnas,» kinnitas ta.

Enne Postimehe stuudiosse tulekut jõudis Simson täna hommikul esineda juba ka ETV+ hommikuprogrammis, kus küsimusi esitati talle vene keeles, ent vastused olid eestikeelsed. Simson kinnitas, et saab vene keelest aru küll, ent räägiks ise lihtlausetega, mistap eelistab ta suhelda tõlkide abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles