Peep Pahv: barbaarne rahvas

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juhataja Peep Pahv.
Postimehe sporditoimetuse juhataja Peep Pahv. Foto: Peeter Langovits

Markko Märtin, Vello Õunpuu, Toomas Napa, Avo Leok, Urmo Aava, Lembit Teesalu, Toivo Asmer, Ott Tänak, Andres Krestinov, lugupeetud vanahärra Uno Aava… te kõik olete barbarid. Jah, te lugesite õigesti, barbarid, sest te tegelesite või tegelete barbaarse spordialaga.

Ja kõik teie – sajad tuhanded eestlased, kes te olete aastakümnete jooksul nende meeste vägevatest saavutustest vaimustunud, muutnud Pirita mändide all peetud Kalevi Suursõidu rahvast liitvaks rahvapeoks –, teil peaks häbi olema … sest te olete ju toetanud barbaarseid tegelasi.

Kõiki te olete eksiteel – vähemalt arvab nii üks Jürgen Ligi nimeline mees, Eesti rahandusminister. Teisipäeval riigikogus saadikute küsimustele vastates teatas ta, et temalt ei saa heakskiitu ükski motospordikulu, kuna tegemist olevat barbaarse spordialaga.

Jah, jutt käis küll kreeklaste kavast ehitada vormelirada, kuid see ei anna ühele väikesele ministrile vähimatki alust solvata kõiki selle mehise spordialaga kokku puutunud inimesi. Õigemini tervet rahvast, sest eestlasi on alati peetud motospordirahvaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles