Puškov jääb Moskvasse

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Puškov
Aleksei Puškov Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Riigiduuma väliskomisjoni esimehe Aleksei Puškovi teade, et nende delegatsiooni visiit Tallinna lükkub edasi, näitab kujukalt, millises «nokk-kinni-saba-lahti»-seisus on Eesti-Vene suhted.


Puškovi Interfaxi kaudu levinud sõnad, et sõit lükkub edasi ajale, mil «pooled naasevad üksteisemõistmise juurde piirilepingu küsimuses», tähendab sisuliselt, et Vene duuma on suhete taasalustamise määramata ajaks külmutanud.

Sest mida muud olekski Eesti parlamendisaadikutega arutatud kui seda, kuidas nihutada paigast Eesti ja Venemaa vahelise piirilepingu jõustamise aastaid hangunud protsessi?

Puškov oli kunagi Mihhail Gorbatšovi kõnedekirjutaja ja  telesaatejuht. Oma mitmekesise tausta toel valdab ta kahtlemata hästi avaliku kommunikatsiooni peensusi. Signaali on võimatu valesti tõlgendada – ametlik Venemaa lihtsalt ei ole hetkel huvitatud Eestiga suhete parandamisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles