Reedene Õpetajate Leht: erootika õppetöös, raske vene keel, kuueselt kooli

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedene Õpetajate Leht võtab ette vene keele õpetamise, erootika õppetöös, sallimatuse, aasta varem kooli minemise ning mitmed muud põnevad teemad.

Raskem kui hiina keel. Vene keele õpetamisega on Eestis midagi valesti – seda tunnistavad nii vene keele õppijad kui ka õpetajad, koolijuhid, keeleteadlased ja haridusametnikud.

Õpetaja erootiline kapital. Mis saab siis, kui erootikat ei pühita koolist välja, vaid vastupidi, tuuakse sisse; kui erootikast saab õppetööd toetav tegur, uurib psühholoog Voldemar Kolga.

Kuueselt kooli? Kirjanik Aidi Vallik vaeb ettepanekut kehtestada koolikohustus kuueaastastele lastele ja leiab, et varasem kooliaja algus ei vastaks laste vajadustele.

Sallimatus ja eelarvamused. Sallimatust põhjustavaid eelarvamusi aitab kummutada see, kui on võimalus «teistsugust» lähemalt tundma õppida, kirjutab Põltsamaa ühisgümnaasiumi psühholoog Karmen Maikalu.

Kas Eesti vajab välismaist tööjõudu? Lähema kaheksa aasta jooksul vajavad Eesti ettevõtted juurde 14 000 IT-spetsialisti. Kust neid võtta, kui Eesti praegune välismaalaste värbamise poliitika kohtleb lihttöölist samaväärselt kõrgelt kvalifitseeritud töötajaga, uurib Virve Liivanõmm.

Mõtteid mõttespordist. Eesti mõttespordi liidu asutaja Marten Meikop tutvustab mõttemänge ja koolide mõttespordi olümpiaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles