Enn Tarto: venekeelne lasteaed on eksitee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Tarto.
Enn Tarto. Foto: Margus Ansu.

Vabadusvõitleja Enn Tarto leiab Postimehe arvamusportaalis, et eestlased ei peaks oma võsukesi venekeelsesse lasteaeda panema, nagu mõned kuulsused on eeskuju näidanud.

Minu arvates on täiesti vale panna eesti laps venekeelsesse lasteaeda või võtta talle venekeelne lapsehoidja.

Meie mõni aasta tagasi Miina Härma gümnaasiumi põhikoolis õppinud lapsed oleks hakanud kohustuslikus korras õppima vene keelt 6. klassist alaltes. Aga vabatahtlikult ja tasuliselt sai hakata õppima juba 4. klassist. Kõik õpilased kasutasid seda võimalust ja ka meie pidasime seda õigeks. Praegu põhikoolis õppiv laps valis saksa keele.

Eesti iseseisvus on aegumatu ja võõrandamatu. Eesti riigikeel on eesti keel. Ma ei saa aru, miks peaks vene keele õppimisse eriliselt suhtuma. Vene keel on üks võõrkeeltest ja väikerahvastele on võõrkeelte oskus ikka vajalik.

Oma lapse on venekeelsesse lasteaeda või kooli pannud või talle venelasest hoidja võtnud näiteks ärimees Urmas Sõõrumaa, visionäär Ott Pärna ja ärinaine Karmel Eikner. Psühholoog Marianna Drozdova soovitab täna Postimehe arvamusportaalis seda taktikat teistelegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles