Eesti film 2012

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

«Puhastus»

Prostituut Zara põgeneb oma vangistajate käest. Jälitajad kannul, peidab ta end üksikusse talumajja oma sugulase Aliide juurde. Sofi Oksaneni Eesti-ainelise raamatu ekraniseering

Režissöör Antti J. Jokinen

Soome-Eesti

Keskmine hinne 3

Tiina Lokk

PÖFFi juht ja filmikriitik

Hea operaatori- ja näitlejatöö. Film ise teemakäsitluselt lihtsustatud, mustvalge, täis nii sisulisi kui lavastuslikke klišeesid, kus kõik müügiks. Karakterid valdavas osas läbi töötamata, märkide tasemel.

Hinne 2

Indrek Kasela

kinopidaja

Tätoveeritud retsid, plekkhammastega mutid, verised naised ja lollid mehed, kes põranda all elavad – see on Eesti lühiajalugu «Puhastuse» järgi. Soomlastele see arusaadavalt meeldib. Agooniažanri veenev näide.

Hinne 3

Lenna Kuurmaa

muusik

Raamat on võimas ja puudutab, kuid filmi teostus ja tervik selleni ei küüni. Film on mustvalge ja etteaimatav. Näitlejatöö on super, eriti Laura Birn. Parem võinuks olla muusika. Dublaaž kaotab ühe mõõtme.

Hinne 3

Roman Baskin

näitleja ja lavastaja

Eesti ajalugu on tundlikult kajastatud, kuigi julmus on kohati üle võlli. Mõned huvitavad näitlejatööd, eriti naispeaosalised. Ometi teatud klišeelikkus takistab tõelise/puhastava tragöödiani tõusmist.

Hinne 4

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles