Judy ja Dennis Shepard: armastage ka oma homolapsi

, USA aktivist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judy ja Dennis Shepard kohtumas president Toomas Hendrik Ilvesega.
Judy ja Dennis Shepard kohtumas president Toomas Hendrik Ilvesega. Foto: facebook.com

USA saatis Erinevus Rikastab nädala puhul Eestisse sallivuse ja erinevuse eestkõnelejad Judy ja Dennis Shepardi, kelle poeg Matthew tapeti homoseksuaalsuse tõttu. Nad tegid eile USA saatkonnas videopöördumise, kus kutsusid lapsevanemaid üles aktsepteerima ka oma gei-, lesbi-, biseksuaalset või transsoolist last.

Me tulime Eestisse rääkima peredele, kui tähtsad on nende jaoks lapsed ja et nad peaks neid alati armastama, ükspuha mille poolest nad erinevad. Et geist, lesbist või transsoolisest lapsed on neile sama kallid kui ülejäänud pereliikmed. Et nad panustavad ühiskonda, et nad väärivad võrdset kaastunnet ja tähelepanu. Et nad on sinu lapsed ja sinu elu osa. Palun võtke nad vastu ja laske neil tunda end pere osana. See on sõnum kõigile peredele, sõltumata, milliste erinevustega silmitsi seistakse. Üleüldine erinevuste tervitamine ainult tugevdab riiki ja peret.

1998. aastal sattud Judy ja Dennis Shepardi poeg Matthew USAs oma homoseksuaalsuse tõttu julma vihakuriteo ohvriks, mille tagajärjel ta suri. Matthew vanemad on sellest ajast peale levitanud hoolimise sõnumit, võideldes vihakuritegude vastu USAs ja kaugemalgi, saavutades seadusemuudatusi ja olles muutunud olulisteks kõneisikuteks LGBT teemadel. Näiteks 2009. aastal allkirjastas USA president Barack Obama Matthew Shepardi ning ühe teise ohvri nime kandva vihakuritegude ennetamise akti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles