Repliik: suurusehullustus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnajuhid on asunud kindlale seisukohale, et kogu prügimajandus ning ka tänavate koristamine tuleb koondada ühe munitsipaalettevõtte kätte. Ainult nii olevat võimalik tagada kord linnas. Erafirmasid usaldada ei saa, sest need püüavad linnalt vaid raha kasseerida, jättes oma kohustused lohakile.

Linnajuhid on hüljanud ka selle turumajandusliku põhitõe, et parimad hinnad kujunevad ikka tihedas konkurentsis. Munitsipaalettevõte pidavat olema linlaste parim sõber ning kehtestama võimalikult madalad teenuse hinnad. Millal veel, kui mitte enne valimisi tulebki niisuguste loosungitega lagedale tulla. Mida monopoolses seisus ühtne prügifirma tegelikult tegema hakkab, ei oska praegu keegi ütelda.

Ühe asja on linnajuhid aga kahe silma vahele jätnud. Nimelt ei võimalda kehtiv jäätmeseadus ülelinnalist prügiveo munitsipaalettevõtet luua. Ka seaduse ettevalmistatavad muudatused mitte. Aga niisugune pisiasi linnajuhte ei heiduta, sest nemad ajavad oma asja raudse järjekindlusega ning riigis toimuvast suurt midagi teada ei taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles