Sirje Niitra: koondamine ei ole lõpp

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Niitra
Sirje Niitra Foto: Peeter Langovits

Ehkki kõik koondatud tunnistavad, et teate saamine võttis selja märjaks ja käed värisema, ei pruugi see veel lõpp olla. Vastupidi, see võib olla ka uue algus. Äkki olemegi päevast päeva sama töö tegemisest tüdinud ja tahame midagi sootuks uut proovida? Võimalused on praegu muidugi kasinad, aga siiski mitte olematud. Igal juhul tasub rahulikult ringi vaadata.

Tore, kui tööandja inimesele appi tuleb. Elcoteqi personalijuht Ülle Matt ütleb, et ettevõte, kus üle 2000 töötaja, ei saa sadade lahkujatega halvasti käituda. Seda enam, et olude paranedes on plaanis osa neist tagasi kutsuda. Ta usub, et erinevate nõustamiste ja koolitustega on õnnestunud suuremad pinged tehases maha võtta. Inimestega rääkides selline mulje tõepoolest jäi.

Rohkem kui psühholoogi loengut õnnetunde tekitamisest vajaksid sellised inimesed siiski praktilisi juhiseid toimetulekuks. Kas või seda, kuidas koondamisraha õigesti kasutada või mida teha ootamatult tekkiva vaba ajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles