Luteri kirik: tegelgem kooselu asemel ristivanematega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku pressiesindaja Arho Tuhkru sõnul peaks keskenduma inimeste vastutama ja hoolima õpetamisele, mitte kooselu registreerimisele. Näiteks pooldab EELK laste ristivanematele suurema õiguse andmist.

EELK mõistab abielu üksnes mehe ja naise vahelise liiduna. Kõikides kultuurides on ajalooliselt abielu vaid võimalik mehe ja naise vahel.

Lastel olid ja on oma ristiisad ja ristiemad. Neil on kohustus olla kaasvastutajaks ja aitajaks lapse kasvatusel. Varem seda aktsepteeriti ka õiguslikult. Praegu reguleerib seda riik.

Ristivanemaks olemist peab tänapäeval rohkem väärtustama ning ristivanemad on lapse kasvamisega ning lapse vanematega seotud.

Registreeritud kooselu riikliku seadusandluse loomise vajadusest olulisem on inimeste vastutustunne ja hoolivuse kasvamine ning teise inimese eest hoolitsemine. Kui me seame oma mõõdupuud praeguse olukorra tasandile, siis kas meil ongi tahet ja viitsimist ideaali poole kasvada…

Justiitsminister Kristen Michal esitas täna laiemale arutelule kooseluseaduse eelnõu kontseptsiooni, milles lubatakse oma vabaabielu registreerida teiste seas samasoolistel paaridel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles