Juhtkiri: ootamatu (?) taksoreid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso. Illustreeriv foto.
Takso. Illustreeriv foto. Foto: Sille Annuk.

Arvestades, kui palju paaril viimasel aastal pealinna taksonduse ümber ajakirjanduses lokku on löödud, oli politsei ja maksuameti reedeöine suurreid, kui see ka taksojuhte üllatas, avalikkusele pigem oodatud kui ootamatu.

Meedias on ilmunud hulganisti lugusid sellest, kuidas Tallinna taksojuhid turiste halastamatult pügavad. Kuid pärast mullust «Pealtnägija» lõiku, millega põhimõtteliselt tehti puust ja punaseks, et Tallinna taksomajandust korraldavad kohati pehmelt öeldes hämarad jõud, jõudsid selleteemalised arutelud isegi otsaga Toompeale. Seda, et teatud peatustes valitseb nn taksomaffia, on tunnistanud ka linnavalitsus, kelle ülesanne peaks olema valdkonnas kord majja lüüa. Sageli on aga eestvedamise asemel süüdistatud kõiki teisi. Nii neid asju ei lahendata.

On selge, et ühekordse kampaaniaga läbimurret ei saavuta, kuid see on siiski samm edasi. Just taksojuhtide senisest sagedasem kontrollimine eri ametkondade koostöös sisendab vähemalt avalikkusele lootust, et tulevikus on reisijal taksot tellides julgem tunne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles