Absurditeater Moskvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Riot
Pussy Riot Foto: Reuters/ScanPix

Ajakirjanikud, kes alates esmaspäevast on jälginud Moskva Hamovniki kohtus protsessi punkbänd Pussy Rioti kolme liikme üle, ütlevad kui ühest suust, et ei ole midagi nii absurdset oma elus varem näinud.


Õigusemõistmise etendus toimub kohtusaalis, kus süüalused kössitavad pisikeses klaaspuuris, kohtuniku laua ees seisab rotveiler ja automaatidega politseinikud viskavad ajakirjanikke naermise eest ruumist välja. Kui kohtule tehakse pommiähvardus, evakueeritakse hoonest kõik, ent klaasitagused naised «unustatakse» konvoiruumi...

Vladimir Putin, kelle vastu punkbänd veebruaris Kristuse Lunastaja kirikus üles astus, kutsus Pussy Riotile leebet karistust määrama. Ilmselt on see meeldiv signaal läänemaailmale, ent kui kohus «punkpalvetajad» vabaks lasebki, on kriitikutel taas tõestus, et Putin üksi on Venemaa kohtumõistja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles