Rein Vöörmann: kas poliitikud suudavad end seadustest taandada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Vöörmann
Rein Vöörmann Foto: www.tlu.ee

Tallinna Ülikooli ühiskonnateadlane Rein Vöörmann leiab Postimehe arvamusportaalis, et inimesed kipuvad nägema maailma vaid oma mätta otsast, sealhulgas poliitikud.

Paraku reegliteta läbi ei saa, näiteks seepärast, et iga inimene peab ennast omamoodi ainulaadseks. Ühiskond koosneb seega paljudest ainulaadsetest isiksustest, kelle tasakaalustamiseks on paraku vaja reegleid, mis üldistavad teatud tüüpsituatsioone.

Ainult isiksustel põhinev ühiskond lihtsalt ei toimi, sest enamikul juhtudest suudetakse näha maailma vaid oma mätta otsast. Seega on reeglitel korrastav eesmärk.

Kas reegleid on palju? Kes suudab vaid näha oma ainulaadsust ja mitte ühiskonna kui terviku toimimist, selle jaoks on neid kindlasti palju.

Küsimus on pigem selles, kas reeglite tegijad (seadusandjad) ise suudavad näha laiemat pilti (ühiskonda) ja oma ainulaadsuse tagaplaanil hoida.

Postimehe arvamusportaal küsib esmaspäevasest Mikk Salu artiklist tulenevalt erinevate valdkondade ekspertidelt kommentaare teemal, kas Eestis on liiga palju seadusi, käske-keelde.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles