G4S: mida vähem tööl suitsetamist, seda parem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Lember
Andres Lember Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Turvafirma G4S turundus- ja arendusdirektor Andres Lember kirjutab Postimehe arvamusportaalis, et pooldab mõtet keelata suitsetamine kaubanduskeskuste ees ning töökohtade suitsunurgad. Tema sõnul ei kuulu G4Si turvtöötajate käitumisnormide hulka juba praegu avalik suitsetamine kliendi objektil.

G4S on alati tervislikke ja sportlikke eluviise pooldanud ja seda ka oma töötajaile püüdnud selgitada. Isiklikult olen seda meelt, et iga samm, mis aitab kaasa rahva tervise parandamisele, tuleb ellu viia – suitsetamise piiramine on kindlasti üks neist.

Istusin just eile ühe kaubanduskeskuse ees välikohvikus, kui kõrvallauda maandus teenindaja, viskas sigareti punaseks võõbatud huulte vahele ega lasknud end segada mõttest, kas see võib tema kliente häirida või mitte.

Kindlasti on end häirituna tundnud kümned ja kümned tuhanded inimesed, kellel tuleb poodi või baari sisenemiseks murda läbi haisva suitsukatte. Kahtlen, kas avalike asutuste omanikud ja haldajad oma uste ees suitsetajatele just käsi plaksutavad.

G4Si turvatöötajaid koolitatakse viisakaiks teenindajaiks, kelle käitumisnormide hulka ei tohi kuuluda kliendi objektil avalik suitsetamine. Veel parem, kui nad suudavad sellest pahest üldse loobuda.

Postimehe arvamusportaal küsib täna erinevatelt asutustelt, kuidas suhtuksid nad ja nende töötajad sellesse, kui jõustuks suitsuruume ja majade ees suitsetamist keelav seadus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles