Igavesed Kukerpillid

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukerpillid
Kukerpillid Foto: Peeter Langovits

Seitsmekümnendate keskpaigas oli ühel kuumal suvel Karepa pioneerilaagri suvehitt 1972. aastal loodud ansambli Kukerpillid laul «Kui lähen maailma rändama». Pioneerid lõugasid seda hommikusele lipuheiskamisele marssides. 21. sajandil esitab seda (ja esineb koos Kukerpillidega) edukalt Metsa­töll.


40 aasta jooksul on Kukerpillid oma rahvaliku ja sooja muusikaga üle elanud pungi, disko, metal’i, sündipopi ja kümne teise muusikastiili tõusu ja languse. Mingis vanuses kuulame kõik Kukerpille. Kui üldse miski, siis just see ongi laiapõhjaline ja jätkusuutlik muusika. Tõeline rahvamuusika.

Hüva, The Rolling Stones on veel kümme aastat vanem bänd, mis ikka mööda maailma tiirutab. Kuid 2022. aastal saab kindlasti tähistada Kukerpillide poolsajandit. Ega Ike ja Toomas pole viletsamad vennad kui Mick või Keith.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles