Hingelt võitleja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: SCANPIX

Teist aastat järjest naelutas profirattur Rein Taaramäe juuli alguses eestlased teleriekraanide ette, tehes Tour de France’il mehist sõitu. 11. etapil näitas suurtuur eestlasele aga oma halastamatut palet. Taaramäe, kelle ettevalmistust segasid haigus ja vigastus, kaotas konkurentidele pea pool tundi ja nii libises peost ka lootus heale kohale.


Paariks päevaks täidetud põhieesmärk ehk selga saadud parima noorratturi valge särk – kõik see esimese kümne päevaga saavutatu näis esmapilgul olevat nullitud. Teisalt aga tõestas Taaramäe just nende päevadega kuulumist maailma rattaspordi tippu.

Kuni 25-aastaste ratturite vahel jagatava valge särgi püüdmiseks oli eestlasel tänavu viimane võimalus. Järgmine loogiline siht saab olla vaid üldliidri kollane kehakate. Et Vändra mehel selleks annet jagub, tõestasid kümmekond juulipäeva veenvalt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles