Liina Hirv: poistel on mujal kui koolis põnevam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Hirv
Liina Hirv Foto: opilasliit.ee

Õpilasesinduste liidu esinaine Liina Hirv kirjutab Postimehe arvamusportaalis Priit Pulleritsu arvamuslugu kommenteerides, et kuna Eesti kool on noortekauge, kipuvad poisid end teostama väljaspool kooli ning see tingib ka nende kehvemad hinded.

Tegemist ei ole probleemiga, mida lihtsalt ette võtta ja ära lahendada. Osati näen seda kui osa meie ühiskonnas toimuvast soorollide ümberkujunemisest. Samas võttes seda koolikeskkonnast lähtuvalt, leidub sellele ka üsna otsene põhjus. Nimelt on tänane kool vägagi naistekeskne. Noormeestel puuduvad koolikeskkonnas eeskujud, keda nad vajavad. Sellest tulenevalt on ka motivatsioon õpingutele pühenduda või sihte seada selle võrra madalam.

Teise probleemina on ikkagi noorte ja kooli kui institutsiooni vaheline lõhe - otsitakse väljundeid väljapoolt ega leita seoseid nende kahe vahel. Teisisõnu öeldes on kool lihtsalt elukauge. Eneseteostus väljaspool kooli paistab noormeestele ilmselt kasulikuma ja atraktiivsemana.

Ajakirjanik Priit Pullerits küsib eilse Postimehe päevakommentaaris, kui kaua lastakse sellisel ebavõrdsel olukorral kesta, et kooli minnes on poisid ja tüdrukud suhteliselt võrdses seisus, kuid lõpetamise ajaks on viimased saavutanud - pealtnäha võrdsetes oludes - kolossaalse edumaa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles