Juhtkiri: sõnade asemel tegusid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Riigikontrolör Mihkel Oviir on saatnud parlamendi ja valitsuse liikmetele ning põhiseaduslike institutsioonide juhtidele tähelepanuväärse kirja, milles ta rõhutab haldusreformi viivitamatut vajadust Eestis. Oviir toetub tõsiasjale, mida näitavad riigikontrolli kohalikes omavalitsustes läbi viidud auditid: pisikesed linnad ja vallad ei saa lihtsalt oma ülesannetega hakkama.

Kui regionaalminister Siim Kiisler tahab näidata, et tema ametkonnal on olemasoluks mingigi õigustus, siis just nüüd peaks ta oma ettepanekutega lagedale tulema. On ju ka tema enda erakonna juht Mart Laar avalikes esinemistes alatasa rääkinud haldusreformi vajalikkusest.

Kui riik initsiatiivi otsustavalt enda kätte ei võta, lastakse haldusreformil uppuda üha sügavamale poliitilistesse intriigidesse ja sõnavahtu. Pealinnas on reformist saanud valimisvõitluse osa, kusjuures ei lähtuta sisulistest asjaoludest, vaid üritatakse endale luua soodsamat positsiooni. See, nagu ka üksikute omavalitsuste liitumine Eesti eri nurkades pole haldusreform, vaid selle hale paroodia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles