Militaarne ekstsentrik

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Roosimägi
Urmas Roosimägi Foto: Arvet Mägi /Virumaa Teataja

Poja kaitseks veebruaris spordikeskuse riietusruumis kümneaastast poissi nuhelnud Tapa vallavolikogu esimees ja erubrigaadikindral Urmas Roosimägi (54) on mees, kel varuks oma õiglus. Mundrikandjana võtnud ta kord elektripüüki harrastanud Tapa meestelt relva ähvardusel riided, ajanud nad vette ja andnud neile kalade kombel omade riistadega elektrit.


On avalik saladus, et juba kaitseväe kõrgetel kohtadel töötamise ajal tegid Roosimäe teod ja väljaütlemised peastaabis mõnedki pihud niiskeks – kas tuleb fopaa või julge ja omanäoline sõnavõtt? Tal oli kombeks mõlemat.

Kuigi lapse löömist ei õigusta miski ja ka Roosimäest madalama auastmega reservohvitseridki mõistsid teo teravalt hukka, pani mees tahtmatult aluse laiemale debatile. Debatile, mille sihik kipub kalduma mitte vägivaldsete täiskasvanute, vaid üle pea kasvanud kõurikute suunas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles