Nutt: igale monumendile pärgi viia ei saa

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Nutt
Mart Nutt Foto: Liis Treimann / Postimees

Isamaa- ja Res Publica liidu riigikogu fraktsiooni liige Mart Nutt ütles, et Eesti riigijuhid ei peaks pronkssõduri juurde pärgi viima, sest Eestil on juba olemas sammas, mille juures tähtpäevadel käia.

On tavaks, et igal riigil on olemas üks esindussammas, kuhu viiakse riigi esindajate poolt lilli ja pärgasid riiklikel mälestus- või tähtpäevadel. Eestis on selleks vabadussõja võidusammas.

Me ei saa võtta eesmärgiks kõikidele Eesti monumentidele pärja asetamist, kuna erinevaid sambaid ja monumente on Eestis palju. Pronkssõdurisse tuleb aga loomulikult suhtuda lugupidamisega, kuna tegemist on mälestusmärgiga teise maailmasõja ajal langenud sõdurite mälestuseks.

Nuti kommentaar on vastuseks Tallinna ülikooli professori Raivo Vetiku eilses Postimehes ilmunud arvamusloole, milles ta teeb ettepaneku taaselustada valitsuse viis aastat tagasi alustatud algatus viia sõja lõpupäeva tähistamiseks pronkssõduri jalamile lilli.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles