Tsiprase luhtunud unistus

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsiprase
Alexis Tsiprase Foto: AP/Scanpix

Kreeka vasakäärmuslaste liidri Alexis Tsiprase (37) unistus kokkuhoiuvastasest valitsusest nurjus. Kuigi valimistel teiseks tulnud noore liidri juhitavat vasakliitu Syriza peetakse suurvõitjaks ja president tegi talle ettepaneku moodustada valitsus, tunnistas viimane, et ülesanne käis talle üle jõu.


Kreeka «barbaarse» abipaketi katki rebida lubanud Tsipras polnud aga esimene, kes pidi alla vanduma. Seda ei suutnud ka valimised võitnud konservatiivide juht Antonis Samaras ja eilseks polnud sellega hakkama saanud ka valimistel kolmandaks tulnud sotsialistide liider Evangelos Venizelos.

On tõenäoline, et eri huvidega erakonnad ei suudagi valitsust kokku panna. Aega on vaid neljapäevani, vastasel korral ootavad ees uued valimised. Miski aga ei vihja, et need teistsuguse tulemuse tagaksid ja hoog allamäge peatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles