Nils Niitra: toetused siseringi inimestele

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Niitra
Nils Niitra Foto: Sille Annuk

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi algatusel tekkinud taastuv­energia toetusest on kujunenud farss, mis tekitab minus kahtlusi siseringi informeeritud inimestele mõeldud meetmete olemasolust. Sadakond kõige kiiremat inimest jagavad omavahel ära taastuvenergia seadmete soetamiseks mõeldud miljon eurot. Keskmiselt siis igaühele 10 000 eurot, aga eriti kallite lahenduste sõbrad saavad isegi 30 000 eurot. Samal ajal eraldatakse neljalapselisele perele kodu kordategemiseks ühe teise majandus- ja kommunikatsiooniministri algatatud meetme alt naeruväärsed 6500 eurot.



Selliseid naljameetmeid on vaja ikka selleks, et jahuda lasterikaste perede toetamisest ja kodukulude kontrolli alla saamisest, aga minu jaoks mõjub see lihtsalt valijate narrimisena.

Kui taastuvenergia toetusest räägitakse kui pilootprojektist ja väidetavalt otsitakse meetme jätkamiseks ­uusi rahaallikaid, siis tõenäoliselt ei külvata saajaid tulevikus üle vähegi võrreldavate summadega. Lasterikaste perede kodu kordategemise toetust on ju praeguses absurdses mahus makstud juba aastaid. Nüüd sai taastuvenergia toetust taotlenud seltskond oma suure raha kätte ja isegi kui selliseid toetusi tulevikus jagatakse, siis kindlasti palju väiksemate summadena neile, kes pole paberimäärimise Stradivariused.

Seekord aga võiks Kredex taastuv­energia toetuse saajate nimekirjad avalikustada, et meedia saaks neile põhjalikuma pilgu visata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles