Marko Pomerants: piirkiiruse tibusid loetakse sügisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants
Marko Pomerants Foto: Peeter Langovits

IRLi kuuluv riigikogu õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants leiab Postimehe arvamusportaalis, et 100 km/h lõikude lausärajätmine on liiga lihtne lahendus, kuid lisab, et eks selles küsimuses on sügis targem kui kevad.

Piirkiiruse piiramist tehakse ikka seetõttu, et meid õhtuks sama palju elus oleks kui hommikul liiklusesse läks. Samas võib tunduda selline lähenemine natuke lihtsustatud, et võtame kõik need teelõigud, kus eelmisel aastal oli 100km/h võimalik, ja jätame piirkiiruse 90-le.

Ega ma igapäevase Rakvere vahet sõitjana ka hästi aru ei saa, miks minu jaoks kahel täiesti sarnasel eraldatud suundadega teelõigul on mingi jupp 90km/h ja järgmine lõik on 110/km/h.

Ma arvan, et selle 90km/h kiiruse peale jäämise suhtes on mõistjad vähemuses. Aga eks tibude lugemise aeg ole ikkagi sügisel, mil saab selle aeglasema tempoga suve kohta järeldusi teha. Lõpuks on saja kilomeetri läbimisel võimalik veidi suurema piirkiirusega võita ju vaid mõned minutid.

Postimehe arvamusportaal küsib täna erakondadelt, kuidas nad suhtuvad otsusesse suviste 100 km/h lõikude pikaajaline eksperiment Eesti maanteedel lõpetada.

NB! Kui soovid seda lugu kommenteerida, logi sisse Facebooki. Täpsemad juhised leiad altpoolt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles