Juhtkiri: omapäi reisil ja reisi planeerides

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alles hiljuti reklaamis Eurotour oma reisipakkumisi agaralt ka ajakirjanduses.
Alles hiljuti reklaamis Eurotour oma reisipakkumisi agaralt ka ajakirjanduses. Foto: Pm

Viimastel kuudel on majanduskriis viinud teiste kõrval endaga pankroti musta auku ka mitmeid reisifirmasid. Viimase aja kõige markantsem näite on aga firma Eurotour pankrot, kes kasseeris inimestelt 50 00 krooni eksklusiivse Namiibia reisi eest, kuid siis teatas oma tegevuse lõpetamisest. Ent see loetelu pika ninaga jäänud reisisõpradest võiks siin olla palju pikem.

Seadusesse kirjutatud reisifirmade tagatisraha nõudest, mis on 200 000 krooni, pole sellistel puhkudel kuigipalju abi. Näiteks Namiibiasse tahtjad saavad juba makstud rahast tagasi vaid 11 protsenti. Tarbijakaitseamet saab aga vaid tunnistada, et praegu peab reisi tellija arvestama riskiga, et maksmise ja lendamine vahepeal võib firma pankrotti minna.

Tegelikult pole aga reisifirmade kohvrite otsa konutama jäetud kliendid mingi viimase aja nähtus. Ka parematel aegadel tuli selliseid juhtumeid ette, kuigi oluliselt vähem.

Näib, et seadused vajavad selles küsimuses olulist kohendamist. Sest hetkel ei jää küll tarbijal midagi muud üle, kui teha kõvasti reisikorraldaja suhtes taustauuringuid ning kiita taevast kui reis siiski toimub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles